KTM si MOTOREX: o istorie de 20 de ani

February 15, 2023

Alianta dintre grupul KTM si firma de lubrifianti, Motorex, va implini doua decade in 2023. Noul acord intre cel mai mare producator de motociclete european si specialistii elvetieni prevede ca Motorex va ramane in continuare prima alegere pentru brandurile grupului KTM, precum si principala optiune pentru diferite discipline de racing in campionatele mondiale.

KTM si Motorex marcheaza un moment de progres si succes incredibil de la inceputul colaborarii pentru competitii in 2003. Motorex, cu sediul de peste 105 ani in Langenthal, Elvetia, a adus solutii avansate de ulei si standarde inalte in ceea ce priveste productia pentru linia KTM si pentru padocurile de curse din intreaga lume.

KTM a castigat primul din cele 19 victorii la DAKAR in 2001 si s-a bazat pe contributia Motorex pentru a atinge suprematia in curse. Aceleasi standarde inalte legate de dezvoltarea produselor si solutiile de prima clasa au ajutat la acumularea a peste 330 de titluri mondiale FIM in arhiva KTM, de la victorii in Grand Prix si aparitii pe podium in Enduro si MXGP (unde KTM a detinut coroane de clasa premiera in perioada 2010-2014, 2017, 2018 si 2021 si la campionatele MX2 in 2004, 2008-2014, 2016-2020 si 2022), pana la victorii AMA Supercross si AMA Pro National Motocross si MotoGP™, Moto3™ si Moto2™.

Motorex nu numai ca a reusit realizari fara egal pe pista, ci a fost si un ingredient notabil in performanta si caracterul palpitant al motocicletelor de productie KTM, in special in timpul extinderii portofoliului pentru compania austriaca care a inregistrat un alt an record de vanzari in 2022, cu peste 375.000 de unitati vandute la nivel mondial.

Hubert Trunkenpolz, Membru al Comitetului Executiv, KTM AG: „KTM si Motorex sunt un exemplu stralucitor de doi parteneri cu obiective comune pentru cele mai bune standarde posibile. Avem impreuna o poveste lunga si interesanta, atat in curse, cat si privind modul in care am reusit sa ne extindem productia. Motorex va continua sa fie lubrifiantul nostru premium pentru fiecare motocicleta care iese din fabrica noastra si va fi prezent in multe dintre echipele noastre de curse. Am implinit impreuna doua decenii si speram la mai mult.”

Edi Fischer, CEO, si Ronald Kabella, Director Powersports la MOTOREX AG: „Increderea si fiabilitatea sunt calitati esentiale in orice parteneriat. Si numeroase proiecte comune in domeniul productiei de serie si pentru piata globala aftermarket si curse din ultimii 20 de ani au servit doar la consolidarea acestora. Chiar si dupa aproape 120 de campionate mondiale care au implicat nenumarate emotii, colaborarea noastra nu si-a pierdut deloc alura. Ambii jucatori sunt profund convinsi ca parteneriatul dintre KTM si MOTOREX va oferi rezultate mai interesante si in viitor. Si suntem mandri sa jucam rolul nostru in povestea de succes a KTM GROUP.”